З
а
р
е
ж
д
а
н
е

Контрол на замърсяване

Начало / Приложения / Контрол на замърсяване

Интелигентни решения за контролиране праха във въздуха при неасфалтирани пътища , строителни площадки и сметища :

 

 Водните разтвори на калциев и магнезиев хлорид са изключително ефикасни когато се използват като вещества ,потискащи образуването на прах при неасфалтирани пътища или строителни площадки .

 

Фините прахови частици са от жизненоважно значение за поддържане на повърхността на неасфалтирани пътища. Ако един неасфалтиран път губи от праховото си покритие , то повърхността става по-малко твърда и пътят се изронва. Хвърчащият прах се превръща в опасност за видимостта на шофьорите и вреди на здравето на участниците в пътното движение и живущите наблизо.

 

Строителните обекти са често ключови области , тъй като те се използват от широк кръг тежкотоварни превозни средства , които нарушават повърхността на пътната настилка , като създават дупки и други форми на влошаване. Пътищата, водещи към строителните обекти се използват за прекалено кратък период от време и излиза доста скъпо те да бъдат асфалтирани , а в същото време облаците от прах вредят на строителите и местните жители.

 

 

Контрол на замърсяване (PM10) в градовете и на автомагистрали :

 

Въпросът как да се решат проблемите със замърсяването на въздуха става все по-важен и това показват затегнатите разпоредби в Европа и останала част на света. Европейското законодателство наложи нови стандарти за нивата на прах (PM10) във въздушното пространство.

 

През последните години в няколко града в Европа се създадоха проекти с цел да се намалят нивата на PM10 в градовете и по магистралите с помощта на магнезиев или калциев хлорид. Под егидата на Холандското министерство на транспорта стартира такъв проект и в Холандия , имащ за цел да намали вдигането на прах по магистралите , чрез разпръскване на течен разтвор на калциев хлорид. Резултатите показват намаляване с над 50 % концентрацията на прах. В Норвегия градовете на Трондхайм и Осло използват разтвор от магнезиев хлорид за предотвратяване вдигането на прах.

 

Пръскането с воден разтвор от магнезиев или калциев хлорид с помощта на наличното оборудване за зимно почистване ще доведе до значително намаляване на концентрациите от фини прахови частици.Хигроскопичните свойства на химичните вещества регулират влажността на пътната настилка и осигуряват по-чист въздух , по-добра видимост и намаляват значително концентрацията на прах във въздуха.

Приложими продукти

Магнезиев Хлорид (MgCl2)

Магнезиев Хлорид (MgCl2)

Калциев хлорид CaCl2

Калциев хлорид CaCl2

Има само един начин да разберете. Доверете ни се !