З
а
р
е
ж
д
а
н
е

Магнезиев Оксид MgO

Начало / Продукти / Магнезиев Оксид MgO
Магнезиев Оксид MgO

Магнезиев оксид MgO

 

„Недмаг” е един от малкото производители в света, който може да произвежда DBM с чистота, близка до 99%. Повечето производители на DBM не достигат чистота, по-голяма от 97%. Голямата чистота води до по-добри огнеупорни свойства.

 

НедМаг 99 все повече се използва и в производството на въглеродни тухли от магнезиев оксид за приложения със стомана. В този случай нашият продукт се използва в съчетание със сплавен чрез електричество магнезиев оксид. Специалните свойства на недМаг 99 са много подходящи за фините фракции на въглеродните тухли от магнезиев оксид. Специално за това приложение „Недмаг Индъстриз” предлагат вариант на продукта с висока плътност: недМаг99 HD.

 

 

НедМг99 HD се използва:

 

-          за производство на въглеродни тухли от магнезиев оксид

-          в съчетание със сплавен магнезий

-          във фините фракции на въглеродните тухли от магнезиев оксид

-          за да се получат най-добрите огнеупорни свойства

 

Защо да комбинираме недМаг99 със сплавен магнезиев оксид?

 

Големите кристали на сплавения магнезиев оксид клас 97% с малко граници на зърната и ниска междинна шупливост предотвратяват просмукването и химическите атаки (по-малко корозия). Все пак, когато сплавеният магнезиев оксид се използва при по-дребни сферично валцовани фракции, се стига до груби междинни шупли и по-голямо просмукване на шлака. Тази комбинация прави тухлите по-малко чупливи и по-устойчиви на удар.

 

Използването на недМаг99, който се характеризира с висока плътност и малки шупли в по-фините фракции, дава по-добра керамична връзка. НедМаг99 може лесно да се използва в комбинация със сплавен магнезиев оксид, в резултат на което се оптимизират и индексът на износоустойчивостта, и еластичността на въглеродните тухли от магнезиев оксид.

 

Характеристика на недМаг99 HD:

 

недМаг99 има много висока чистота и високо съотношение варовик/магнезиев оксид (4:1), в резултат на което има добра устойчивост на високи температури

недМаг99 HD има висока плътност (3.43 г/см3), в резултат на което има по-малки шупли и почти няма просмукване на стомана или шлака

недМаг99 HD – перфектна плътност

Използването на нетМаг99 с ниско и правилно контролирано ниво на бор (0.01% В2О3) предотвратява образуването на вторични фази на ниско топене и прави тухлата по-устойчива на по-високи температури.

Използването на нетМаг99 в по-фините фракции на тухлата дава по-голяма еластичност и оттам намалява термичното напрежение.

Заместването на електрически сплавен магнезиев оксид с недМаг99 води до по-малки следи от въглерод. Частичното заместване на енергийно интензивния електрически сплавен магнезиев оксид с недМаг99 намалява въздействието върху околната среда.

Приложения

Циментови огнеупорни материали

Циментови огнеупорни материали

Стоманени огнеупорни материали

Стоманени огнеупорни материали

Има само един начин да разберете. Доверете ни се !