З
а
р
е
ж
д
а
н
е

Избелване на Пулп

Начало / Приложения / Избелване на Пулп

Избелване на пулп

 

„Недмаг” предлага на пулповата и хартиената индустрия нова и устойчива технология за избелване на пулп. В допълнение към това, че е природосъобразна, технологията води и до намаляване на разходите чрез оптимизиране използването на магнезиев сулфат, сода каустик, магнезиев оксид и/или водороден прекис в рецептите.

 

Използването на Mg(OH)2 pulp може да има многостранни ползи при избелване на хартиената каша. Това са: по-голяма яркост, по-малко COD/BOD натоварване (обикновено може да се достигне намаление от 40%), по-добро обезводняване на пулпа, и съответно по-висок добив и по-чисти водни водни вериги. Освен това, магнезиевият хидроксид има потенциала значително да подобри производителността на машините за хартия и производствените линии за пулп чрез намаляване на времето за почистване на работещото оборудване. Магнезиевият хидроксид не е рисков, не корозира и е безопасен за работа.

 

В зависимост от процесите на претопяване, използвани за отделяне на дървесните нишки, магнезиевият хидроксид има допълнителни предимства. Основно можем да правим разлика между механични, химически и обезмастиляващи процеси на претопяване.

 

При механичното претопяване дървесните нишки се освобождават една от друга чрез механична енергия. При процеса на избелване на пулпа магнезиевият хидроксид осигурява следните специфични предимства:

 

- Значително намаление на разходите на тон пулп при същата или по-добра яркост на пулпа, чрез отстраняване или намаляване на содата каустик и натриевия силикат.

- Избелването на пулпа с магнезиев хидроксид има свойства, подобни на пулпа, избелен по обичайния процес.

 

       При химическото претопяване, особено при претопяване на крафт, дървесните нишки се отделят чрез разтваряне в химически разтвор. Магнезиевият хидроксид може да се използва в етапа на кислородно отстраняване на лигнина, в етапа на алкално извличане, и в етапа на прекисно избелване. При тези процеси магнезиевият хидроксид е по-изгоден поради следните специфични причини:

 

- значително намаляване на разгодите за тон пулп чрез (частично) заменяне на магнезиевия сулфат и содата каустик;

- увеличаване на яркостта на пулпа чрез оптимизиран профил на pH,

- допълнителна икономия на разходи чрез намаляване на химикали като водороден прекис.

 

Услуги

 

„Недмаг” влезе в стратегическо обединение с „Имерис”, за да обслужва европейската хартиена индустрия. С взаимните си ресурси партньорите са в отлична позиция да създадат уникална комбинация от технология и опит в хартиената индустрия.

Опитният екип, специализиран в избелване на пулп с магнезиев хидроксид, ще осигури пълна подкрепа в преминаването към използване на магнезиев хидроксид. Освен това, изследователските звена на „Недмаг” и „Имерис” са на разположение на клиентите.

„Имерис”осигурява изключително развитие на пазара и продажбите в повечето европейски страни, докато северните страни ще продължат да бъдат обслужвани главно от утвърдилия се партньор за доставки „Банмарк”.

Приложими продукти

 Магнезиев Хидроксид

Магнезиев Хидроксид

Има само един начин да разберете. Доверете ни се !