З
а
р
е
ж
д
а
н
е

Хранителни добавки

Начало / Приложения / Хранителни добавки

 Хранителни добавки

 

CaCl2 Food има много приложения в хранителната индустрия, където се използва или като хранителна добавка, или като средство за обработка на храни. Той е вписан като позволена хранителна добавка в Европейския съюз за използване като комплексообразувател и стабилизиращ агент, и се смята като „най-общо признат за безопасен” (GRAS) от Администрацията за храни и лекарства на САЩ. Основните приложения на CaCl2 Food в хранителната индустрия са: 

 

Правене на сирене

 

Той се използва в процеса на производство на сирене за увеличаване размера и якостта на изварата. Калциевият хлорид често се добавя в началото на производството на сирене, за да ускори коагулацията. Млякото може да е с различни свойства за подсирване и това се дължи главно на различния размер на частиците казеин – основният протеин в млякото. Колкото по-голямо е съдържанието на калций в млякото, толкова по-големи ще бъдат частиците казеин. Колкото по-големи са тези частици, толкова по-добри са сирищните свойства на млякото. Освен това, размерът на казеиновите частици влияе и на лекотата, с която частиците извара се свиват и освобождават суроватката. Ако казеиновите частици са големи, мрежата е отворена и груба, и суроватката се процежда по-лесно.

 

Различни фактори влияят на съдържанието на калций в млякото; млякото, съхранявано при ниска температура, отделя калция. По този начин в процеса на пастьоризация при нагряването и след това бързото охлаждане на млякото калцият намалява. Също така млякото от крави с късен лактационен период има ниско съдържание на калций. За да се компенсира утаяването на калция, често към млякото се добавя калциев хлорид, действащ като ефективен коагулант.

 

 Пивоварни

 

CaCl2 Food може да се използва за коригиране липсата на минерали във водата за варене. За да се осигури еднакъв вкус, независимо от мястото на обработка, производителите на бира използват натриев хлорид, за да отстранят натриевата алкалност от водата. След това, за да се подобри вкусът, водата отново се минерализира по контролиран начин. Използването на калциев хлорид влияе на аромата и на химическите реакции по време на варенето; то също може да повлияе на действието на гъбичките по време на ферментацията.

 

 Други приложения при храните

 

CaCl2 Food може да се използва като стабилизатор при консервирани зеленчуци, както и при стабилизиране на соева извара в тофу. Той също често се използва като електролит в спортни и други питиета, вкл. бутилирана вода. Калциевият хлорид се използва за запазването на туршии и неговата изключителна соленост овкусява туршиите, без да увеличава натриевото съдържание.

 

Международните производители на храни, като напр. „ФризладКампина” и „Кромбахер” избраха „Недмаг”, защото нашите продукти са много чисти, и защото постоянно контролираме всички критични производствени фактори.

 

 

Контрол на качеството

 

„Недмаг” има собствена лаборатория за контрол на качеството на готовите изделия и на производствените процеси. За определяне на различните химически елементи се използва модерна техника за анализи, като напр. индукционно свързана плазма (ICP-AES) и рентгенова флуоресцентна спектрометрия (XRF). Анализите на фуражите и храните, които лабораторията на „Недмаг” извършва, се проверяват всяко тримесечие от акредитирана лаборатория.

Приложими продукти

Калциев хлорид CaCl2

Калциев хлорид CaCl2

Има само един начин да разберете. Доверете ни се !